“Samenwerking waarin we elkaar versterken.”

Op de 14e verdieping van het WTC in Utrecht hebben Hazenberg en HEVO iets bijzonders gerealiseerd. Want daar, tussen het witte tegelwerk met groene voegen en het vele glas is recentelijk het állergroenste kantoor van Nederland opgeleverd. Voor Synchroon, weer een ánder TBI-zusje. Projectleiders Kevin Claus van HEVO en ‘onze’ Kees Raaijmakers praten met elkaar over de samenwerking.

Samen optrekken

Dit is niet het eerste project waarbij HEVO en Hazenberg samenwerken. Kevin: “Wij vinden elkaar vaak in huisvestingsprojecten zoals dit, omdat hier projectmanagement en complexe bouwopgaven bij elkaar komen. Daarnaast trekken we wel eens samen op in tendertrajecten zoals nu het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch. Ook hebben we diverse andere projecten gezamenlijk opgepakt zoals bijvoorbeeld de al gerealiseerde OV Terminal Breda, het nog onder handen zijnde Rijkskantoor Montgomerylaan en het nog op te starten Breda Botanique. En natuurlijk vormen we samen met Synchroon ook Ozive, atelier voor herbestemming.”

Hoogwaardig design en duurzaam kantoor Synchroon

Scherp

Kevin knikt: “Klopt. Wij organiseren zelf aanbestedingen, dus wij blijven altijd openstaan voor de markt. Maar Kees heeft wel gelijk: het werkt prettig als je er dezelfde standaarden op nahoudt. Als je allebei altijd gaat voor de beste oplossing en zo hoog mogelijke kwaliteit. Als flexibiliteit en proactief meedenken in je DNA zitten. Bij Hazenberg merk ik dat laatste overigens heel duidelijk. Ze komen met advies, gevraagd én ongevraagd. En begrijp me goed: dat willen we. Van beide kanten. Zo houden we elkaar scherp en versterken we elkaar.” Over ‘elkaar versterken’ gesproken... Kevin: “We hebben vastgesteld dat we beide een concept voor flexibele werkomgevingen hebben ontwikkeld en we zijn nu aan het kijken of en hoe we elkaar misschien ook dáárin kunnen versterken.”

Eerst legt Kevin kort uit wat HEVO’s rol is hier in Utrecht. “Wij zijn hier als de projectmanager van Synchroon. Dat betekent dat we hen alle zaken uit handen nemen die te maken hebben met de totstandkoming van hun nieuwe kantoor. Ofwel: we zorgen er namens hen voor, dat dingen precies zó worden gerealiseerd, zoals zij het willen. Zo kunnen zij zich ongestoord concentreren op hun eigen specialisme: projectontwikkeling.”

“Onze normen en waarden matchen gewoon goed, zogezegd. Het belang van de klant staat bij ons beiden altijd voorop.”
Kevin Claus

‘Klik’

“Als we helemaal vrij zijn in het kiezen van onze bouwteampartners, zoeken we elkaar steeds vaker op,” aldus Kees. “Waarom? Omdat we echt wel een ‘klik’ hebben. Onze normen en waarden matchen gewoon goed, zogezegd. Het belang van de klant staat bij ons beiden áltijd voorop. Dat is prettig om te merken. Misschien speelt ook wel mee dat we allebei Brabantse bedrijven zijn en dat we hemelsbreed maar een paar kilometer bij elkaar vandaan zitten. Het zou mooi zijn als we de samenwerking nog verder kunnen verbreden. Daar zien we ook zeker kansen. Tegelijkertijd waken we er wel voor dat de samenwerking ‘te vanzelfsprekend’ wordt.”

Meer weten over bouwcombinaties binnen TBI?

Stuur artikel door