Pastorie Boxtel opgeleverd

De pastorie in Boxtel is opgeleverd en overgedragen aan kersverse nieuwe eigenaar Woonstichting JOOST. In samenwerking met Vrijborg is de pastorie aangekocht en samen met huurder Stichting Woongewoon is het plan ontwikkeld om het gebouw een nieuwe bestemming te geven. Een mooie opdracht voor onze afdeling Verbouw & Onderhoud. 

"Het vertrouwen in elkaar en de overtuiging in de mooie maatschappelijke toekomstfunctie hebben voor een fijne samenwerking en mooie realisatie gezorgd."

Mooie doelgroep en bestemming

In de pastorie woont nu een kleinschalige woongemeenschap voor jongvolwassen met een verstandelijke beperking voor Stichting Woongewoon. Deze stichting is ontstaan uit een initiatief van een groep ouders die op zoek was naar een plek voor hun kinderen. Er zijn uiteindelijk zeven appartementen gerealiseerd. Elke bewoner heeft een appartement met daarin een woonkamer met keukenmeubel, een badkamer en een slaapkamer. Daarnaast is er op de begane grond een gezamenlijke woonkamer en keuken waar samen kan worden gekookt en gegeten en waar activiteiten worden georganiseerd.

Samen sterk

Bouwen is prachtig, maar iets achter kunnen laten voor de bijzondere eindgebruikers is de overtreffende trap daarvan en voelt erg dankbaar. Het was een flinke uitdaging om de herbestemming haalbaar te krijgen. Door het samenbrengen van alle expertises en ervaring van alle partijen én de overtuiging in de mooie maatschappelijke toekomstfunctie is dit wel gelukt. Creativiteit, blijven communiceren en altijd in oplossingen/mogelijkheden denken zijn de sleutelwoorden voor de haalbaarheid van deze herbestemming.

Stuur artikel door