Juf Nienke wint prijs voor ‘beste seriematig gebouwde houten gebouw van Nederland’

Het houten wooncomplex, Juf Nienke, gelegen op IJburg in Amsterdam, heeft de titel van het beste seriematig gebouwde houten gebouw van Nederland veroverd. De erkenning werd toegekend door de vakjury van de Nationale Houtbouwprijs, die de architectonische kwaliteiten van het gebouw als doorslaggevend beschouwde.

 

De jury benadrukte dat deze seriematige aanpak niet tot uniformiteit hoeft te leiden. Juf Nienke, bestaat uit houten gestapelde modules. Vijf lagen hoog, dat is uniek. De architecten achter dit innovatieve project zijn Rau Architects en SeARCH Urbanism and Architecture. Volgens de jury maakt het gebouw al een 'architectonisch gebaar nog voordat de materialisatie duidelijk is'.

De houten units werden geleverd door Barli.  Wij waren de bouwkundig aannemer om de engineering af te stemmen met Barli en de coördinatie op deze beperkte bouwplaats te verzorgen. 

Juf Nienke is met nadruk gebouwd voor een specifieke doelgroep in Amsterdam waarvoor weinig woningen beschikbaar zijn: onderwijzers en mensen in de zorg . Het project belichaamt niet alleen vakmanschap in houtbouw maar vervult ook een maatschappelijke behoefte door huisvesting te bieden aan een groep die daarvoor beperkte mogelijkheden had.

We zijn trots op de erkenning en zien het als een bevestiging van onze toewijding aan innovatieve en hoogwaardige duurzame bouwprojecten. 

Stuur artikel door