Jong-TBI op duurzame inspiratiereis naar Antwerpen

Vorige week was het zover!

“Na de succesvolle studiereis in 2019 naar Hamburg konden we na Corona weer op pad. Met 25 enthousiaste TBI collega’s vertrokken we met de trein naar Antwerpen. Want duurzaamheid zit bij TBI en collega’s in ons groen- paarse hart”, aldus Iris van Uden, projectcoördinator Verduurzaming van Hazenberg.

Verbinden, kennisdelen en samenwerken

Dat zijn belangrijke pijlers voor Hazenberg en TBI. Want samen maken we de toekomst. Deze pijlers komen dan ook samen in de jaarlijkse studiereis van de jonge generatie binnen de diverse TBI organisaties. Er samen tussenuit, nieuwe en interessante collega’s ontmoeten. Elkaars verhaal, kennis en ervaring horen. Elkaar nog beter leren kennen. Dat maakt samenwerken niet alleen leuker, maar ook gemakkelijker. Als je weet dat collega’s met dezelfde duurzaamheidsvraagstukken bezig zijn, dan pak je gemakkelijker de telefoon om even te sparren over je idee of een uitdaging waar je een oplossing voor zoekt.

Hazenberg meets Mobilis op de Ring van Antwerpen

Dit jaar gaat TBI op bezoek bij onze zuiderburen in Antwerpen. Op ontdekkingstocht in de iconische havenstad. Het weekend werd gevuld met een rondleiding in het Centraal Station, de spoorwegkathedraal van Antwerpen. Daarna op projectbezoek bij Mobilis aan de Oosterweelverbinding. Waar ze druk in de weer zijn met de aanleg van vele kilometers snelweg. Omringd door 18 hectare groen, begroeide bermen, geluidsschermen, 3 ecotunnels en een ecoduct voor een leefbare omgeving. We zijn mooi op tijd. Nog nét voor de opening kunnen we op de snelweg van de gloednieuwe ring van Antwerpen lopen. Onder begeleiding van TBI collega Jaap Geuze. Hoe bijzonder is dat!

“Naast dat we met elkaar een prachtige stad hebben ontdekt, staat voor mij de verbinding met andere TBI bedrijven centraal. En dan vooral alle interessante mensen die ik met trots mijn collega’s mag noemen. Want gezellig, waardevol en verbindend was het zeker. De reünie wordt op dit moment al gepland en we kijken samen al uit naar de volgende reis”, sluit Iris haar enthousiaste verhaal af.

Na 3 dagen gaan de 25 collega’s vanuit Antwerpen weer op weg naar Breda. Daar splitsen de sporen huiswaarts. Deze studiereis werd georganiseerd door: Iris van Uden met Annemarie Steutel, Eline Stevens en Noortje Bouwens. Op naar 2024, dan weer een nieuwe reis in het vooruitzicht…

Stuur artikel door