Hazenberg Bouw wint Tender voor Verduurzaming van 184 Woningen van WonenBreburg

We zijn trots te mogen aankondigen dat wij de tender hebben gewonnen om 184 woningen van woningcorporatie WonenBreburg te verduurzamen in de wijk Achtervang in Breda. Dit project markeert een belangrijke stap vooruit in het streven naar duurzaam wonen voor sociale huur- en koopwoningen.  

Deze renovatie is belangrijk voor de bewoners omdat hiermee energielasten betaalbaar blijven. Alle woningen krijgen zonnepanelen, een warmtepomp, nog betere isolatie. In onze aanpak willen we de impact van dit omvangrijke project voor de bewoners zo laag mogelijk houden. Daarom werken we in twee fasen. Eerst voeren we alle binnenwerkzaamheden uit en daarna de buitenwerkzaamheden. De uitvoering van het eerste deel van het verduurzamingsproject staat gepland voor oktober 2024 en we verwachten het in december 2025 op te leveren. 

WonenBreburg heeft voor Hazenberg gekozen door diverse sterke punten in ons plan van aanpak. Hierin vielen op de aandacht voor bewonerscommunicatie, onze deskundigheid in het stapsgewijs verduurzamen van woningen, de totale organisatie en het overzicht tijdens de bouw. Bovendien hecht WonenBreburg veel waarde aan ons dashboard. Dit monitort de voortgang en geeft per activiteit inzicht of we hierin voorop- of achterlopen. Dat vindt WonenBreburg een mooi sturingsmiddel waarmee Hazenberg zich onderscheidt. Dit alles én de beste prijs in de markt heeft bijgedragen aan onze selectie voor dit project. 

Het team van deze renovatie bestaat uit de professionals Marèn van Duuren specialist in bewonerscommunicatie en sociaal projectcoördinator, Bas Cremers projectleider, werkvoorbereider Nico de Bont en de uitvoerder Leen van den Heuvel. Hun expertise en passie voor duurzaam bouwen hebben een grote rol gespeeld in het overtuigen van WonenBreburg. 

Dit project onderstreept de uitdaging van Hazenberg om fijn wonen voor iedereen betaalbaar te maken. En anno 2024 hoort een duurzame woning ook bij fijn wonen. We zijn dan ook blij dat we hieraan mogen meewerken en kijken ernaar uit om dit project samen met WonenBreburg, de gemeente en de bewoners te gaan realiseren.  

Stuur artikel door