Een gamechanger voor energiebesparing? Ja, serieus!

Het wooncomfort van bewoners verhogen en tegelijkertijd besparen op energiekosten, en dat met een bescheiden investering. “Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, en toch is het ons gelukt. Door PCM-panelen als slimme warmtebuffers voor radiatoren te gebruiken. Waarmee de piekbelasting van de warmtepomp effectief vermindert”, aldus Jeroen van Eerdewijk.

De technologie van PCM (Phase Changing Material) wordt al met succes toegepast in vloerverwarming en bij verlaagde plafonds voor verwarmen en koelen van een woning. “In samenwerking met Orange Climate hebben we deze techniek nu ook toegepast voor radiatoren, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen door een verminderde behoefte aan verwarmingsvermogen van de warmtepomp”.

Besparen op de investering van een warmtepomp

“Het mooie is dat je bestaande radiatoren kunt optimaliseren met deze PCM-technologie. Hierdoor kan een warmtepomp op een lagere temperatuur werken, wat resulteert in een lager energieverbruik. Bovendien kan nu zelfs een kleinere warmtepomp een huis efficiënt verwarmen. We gaan binnenkort 10 woningen in Uden voorzien PCM-panelen rondom radiatoren.

Deze innovatie wordt mede mogelijk gemaakt door de TBI Kimaattrein.

Wil je hier meer over weten?

Bel of mail met Jeroen van Eerdewijk. We nemen je graag mee in ons enthousiasme over deze energiebespaarder.

Hoofd Verduurzaming

Jeroen van Eerdewijk

Stuur artikel door