Achter de Schermen bij Rock in Etten-Leur

Als de bedoeling van een gebouw helder is, lukt het met lef en samenwerking

Rock, het hippe en trendy woongebouw dat nu staat op de plek waar eerst het saaiste kantoorgebouw van Etten-Leur stond. Het resultaat van een opmerkelijke samenwerking tussen Hazenberg, woningcorporatie Alwel, LEVS architecten, de gemeente Roosendaal, omwonenden en de toekomstige bewoners. Alle betrokken partijen deelden vol trots hun ervaringen over de totstandkoming. Tijdens een exclusief evenement, getiteld "Achter de Schermen bij Hazenberg", werden praktijkervaringen, valkuilen, successen en leermomenten met het publiek gedeeld.

Rock is een revolutionair woonconcept, speciaal ontworpen voor jonge huurders in de leeftijd van 18 tot ± 30 jaar. Het draait hier om duurzaam wonen en gemeenschapszin. Placemaking speelde een cruciale rol in het succes van dit project, waarbij jongvolwassenen, omwonenden, de gemeente en de wijkvereniging nauw werden betrokken bij de ontwikkeling. Alwel, de gemeente en Hazenberg hebben actief geluisterd naar de wensen en ideeën van alle belanghebbenden, wat heeft geleid tot een indrukwekkend eindresultaat.

Enkele hoogtepunten van deze intensieve samenwerking zijn:

  • Een gebouw dat ontworpen is om ontmoetingen tussen bewoners te stimuleren.
  • Het delen van faciliteiten, zoals wasmachines, fietsen en zelfs een auto, om duurzaamheid te bevorderen.
  • De realisatie van betaalbare studio's, appartementen en woon-werkwoningen.
  • Een groene bijdrage aan de omgeving, waardoor de wijk wordt verfraaid.
  • Een opvallend gebouw van maar liefst 7 verdiepingen, dat zonder enige bezwaren van omwonenden tot stand is gekomen.

Hoe is het gelukt om van een ambitieuze prestatieafspraak een uniek wooncomplex voor jongeren te realiseren?

Tijdens de eerste editie van "Achter de Schermen" werden de aanpak van community building en doelgericht ontwerpen voor de beoogde doelgroep uitvoerig besproken en gedeeld.

Wil je de sfeer en inzichten van deze eerste editie herbeleven? Bekijk dan zeker de aftermovie, die een levendige terugblik geeft op het evenement en je de energie en betrokkenheid van de deelnemers laat ervaren.

Stuur artikel door