Maak kennis met The City

Written by Annelieke Hoogwegt
02 jul 2021

De aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouwontwikkeling van 'The City' in Tilburg ondertekend. Een vernieuwend studentenconcept van Magis Vastgoed. Het project is onderdeel van de CobbenCampus, een campus voor overwegend internationale studenten. We zijn erg blij met de terugkerende samenwerking. Waarom? Dat lees je in dit artikel uit de vorige nieuwsbrief. 

Elkaar ontmoeten

'The City' is een community voor studenten, gericht op gemeenschappelijkheid en ontmoeting. In totaal wordt circa 27.000 m2 gerealiseerd. Het woongebouw heeft speelse hoogteaccenten, waaronder een toren met 14 bouwlagen. 

In het ontwerp van FAAM Architects staat het verbinden van studenten centraal. Er is 2.000 m2 gereserveerd voor gemeenschappelijke ruimtes ten behoeve van de leefkwaliteit van de student. Zo worden onder andere een farmers market, bioscoop, presentatieplekken, horeca, fitness, yoga studio, lobby, fietsenwinkel en studeerplekken gerealiseerd. De 450 woningen bieden onderdak aan een kleine 600 studenten in een groene ecologische omgeving. Het gebouw voldoet aan de BENG-normering, en is daarmee een kwalitatief en duurzaam gebouw. 

Oplevering is gepland voor start collegejaar 2023.