Hazenberg trotse partner van JINC

Written by Annelieke Hoogwegt
15 apr 2021

Dit is JINC

Hazenberg is trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Hazenberg draagt nu financieel bij om de JINC projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bijblijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Ingeborg Verheijen, directeur Hazenberg: “Wij dragen met onze projecten dagelijks bij aan het vormgeven van een inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen mee mag doen is nog niet vanzelfsprekend, terwijl iedereen daar wel waarde aan hecht. Dat geldt ook voor het werkveld waarin wij ons dagelijks bewegen. We waren daarom direct enthousiast om partner van JINC te worden. Samen met hen is het niet moeilijk om nét dat stapje extra te doen. We gaan voor een win-win. Het is leerzaam voor de leerlingen die we helpen én we vinden het fijn om onze trots met hen te delen. Zin in!”

Zelf ook deelnemen?

Klik hier en check wat jij kunt doen!