Hazenberg en Trudo tekenen overeenkomst Vredeoord

Written by Annelieke Hoogwegt
15 jan 2019

Directeuren John van der Doelen (Hazenberg) en Jos Goijaerts (Sint TRUDO) tekenden de overeenkomst op een bijzondere locatie. Namelijk in de fabriek van Voorbij Prefab waar straks alle casco's van Vredeoord uit komen rollen. 

 Bijzondere buurt

In samenwerking met Sint Trudo ontwikkelt Hazenberg Vredeoord: een bijzondere buurt met zo'n 250 woningen. Het terrein ligt aan de Boschdijk, op de plek waar Philips voorheen haar hoofdkantoor had. Op steenworp afstand van de stad én midden in het groen. Hoofd Projectontwikkeling van Hazenberg, Ingeborg Verheijen: “Het wordt een buurt met een heel eigen gezicht en een unieke identiteit, die we hebben ontwikkeld op basis van de wensen van TRUDO voor een duurzame wijk waar gemeenschapszin en ecologie centraal staan.”

Duurzaam materiaalgebruik
 

Een van de bijzonderheden aan dit plan is de toepassing van natuurlijke, oorspronkelijke materialen. Op de locatie stond bijvoorbeeld een baksteenfabriek. Dit ‘stenen tijdperk van Vredeoord’ komt terug in de gebruikte steensoorten, die qua samenstelling en kleur gelijk zijn. Daarnaast liggen in de omgeving van Vredeoord bosgebieden waaruit per jaar zo’n 300m³ hout verwijderd wordt vanwege bosbeheer. Met het oog op duurzaamheid en oorspronkelijkheid voor Vredeoord wordt dit kwalitatief goede ‘hout uit de achtertuin’ toegepast in de gevels van de woningen.   

Kindvriendelijke wijk van de toekomst

Ingeborg: “We hebben Vredeoord heel bewust ontwikkeld als een veilige thuisbasis voor jonge gezinnen. Zij zijn de leidraad geweest voor de visie op de wijk en het plan. Dit vertaalt zich in veel groen tussen de autoluwe straten en verschillende speel- en ontdekplekken voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn verhogingen in het landschap om op te spelen en voor de allerkleinsten is er een veilig, beschermd binnengebied waar zij zorgeloos kunnen ontdekken. In Vredeoord gaat bovendien het buurtgevoel boven solisme. Bewoners staan open voor ontmoetingen en ‘samen’. Dat zie je onder meer terug in stoere houten bankjes en terrasjes in de voortuinen en gezamenlijke dakterrassen op de appartementsgebouwen.”

De informatie over Vredeoord vind je hier. Alle woningen zijn voorjaar 2021 zijn opgeleverd.