Ralf van Gogh

“Werken met biobased materialen, daar zet ik actief op in en enthousiasmeer anderen dit ook te doen”

"Mijn grootste drijfveer zijn mijn kinderen. Als we niet goed omgaan met onze wereld, blijft er niets voor hen over. Daarom geloof ik in het werken met biobased materialen."

Zijn toewijding aan wordt elke keer versterkt als hij letterlijk met zijn voeten in de klei staat. "Een specifiek moment dat mij raakte, was toen ik bij een veld miscanthus stond. Fysiek aanwezig zijn bij het groeiproces van deze planten deed echt iets met me. Ook het moment dat mijn kinderen en ik terugkwamen van een fietstocht in de zomer en de koelte van onze groene tuin voelden, benadrukte het belang van natuurlijke verkoeling."

In zijn eigen omgeving zet Ralf zich actief in voor duurzamer wonen. "We zijn stap voor stap bezig met het verduurzamen van onze woning. Isolatie is al geregeld, en de volgende stap is een nieuw dak en een warmtepomp. Daarnaast hebben we onze douchetijd verminderd en de thermostaat lager gezet. We maken ook bewust gebruik van de fiets en elektrisch vervoer."

Ralf deelt zijn kennis en ervaringen ook graag met anderen. "Waar ik kan en mag, vertel ik over biobased isolatiematerialen aan mijn collega’s in mijn netwerk en zoek ik actief samenwerkingen op in het werkveld om stappen te zetten met biobased bouwmaterialen.”

Ralf van Gogh
Duurzaam Planontwikkelaar

Stuur verhaal door