Noortje Bouwens

“Leefcomfort zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, daar draait het ook om bij duurzaamheid”

In een wereld waar duurzaamheid steeds meer van belang wordt, zijn er individuen die niet alleen praten over verandering, maar die actief bijdragen aan een betere toekomst. Noortje is zo iemand. Haar passie voor een duurzame leefomgeving komt voort uit een diepgeworteld verlangen om iets terug te geven aan de maatschappij en te zorgen voor een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

"Ik wil een steentje bijdragen. Het is niet alleen belangrijk om aan onszelf te denken, maar ook aan anderen. Ons lange termijn doel zou moeten zijn dat onze kinderen veilig kunnen opgroeien zonder angst voor bijvoorbeeld overstromingen."

Voor Noortje was duurzaamheid niet alleen een abstract begrip, maar een concreet probleem dat ze zelf heeft ervaren. "Het vroor buiten, maar mijn huurwoning werd niet warmer dan 17 graden. De verhuurder had de woning niet geïsoleerd en vond enkelglas voldoende. Duurzaamheid gaat niet alleen over alternatieve materialen en energieneutrale woningen, maar ook over leefcomfort. Dat zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht het type woning. Noortje zet zich Hazenberg in om corporatiewoningen te verbeteren en verduurzamen. “Mensen die het niet zo breed hebben en in een sociaal huurhuis wonen verdienen ook een comfortabele woning.”

Haar toewijding aan duurzaamheid beperkt zich niet tot haar werk. Noortje erkent de rol van compact wonen in duurzamer leven. "Duurzamer wonen betekent ook compacter wonen."

Noortje Bouwens
Trainee

Stuur verhaal door