Jeroen van Eerdewijk

“Het begon bij mij in ’93 met een scriptie over zonneboilers en inmiddels wil ik een voorbeeld zijn om de wereld beter achter te laten”

Jeroen is een toegewijd als het gaat om het verduurzamen van de gebouwde omgeving, gedreven om een betere wereld achter te laten voor zijn kinderen. Hij wil mensen in zijn omgeving motiveren en een voorbeeld zijn. 

“Bij Hazenberg krijg ik de vrijheid om de verduurzamingsafdeling te ontwikkelen, met ook een focus op nieuwe ontwikkelingen en innovatie. We richten ons op belangrijke duurzaamheidsthema’s zoals biobased materialen, circulariteit en hergebruik, wat door TBI enorm wordt aangemoedigd.”

“Al in 1993 legde ik de basis voor mijn interesse in duurzame energie, toen ik een scriptie schreef over zonneboilers. Dit moment markeerde het begin van mijn actieve betrokkenheid bij het terugdringen van fossiele brandstoffen”.

In zijn eigen omgeving heeft hij concrete stappen gezet naar duurzamer wonen. “Onze jaren 70 bungalow is volledig verduurzaamd, gasloos en energieneutraal, met een indrukwekkend arsenaal aan duurzame installaties. We hebben ook een groendak van 100 m2 geïnstalleerd om regenwater vast te houden en de biodiversiteit te bevorderen”. Momenteel werkt hij aan het afkoppelen van hemelwaterafvoeren en het creëren van wadi's in zijn tuin, terwijl zijn gezin actief stappen onderneemt om minder vlees te consumeren: “Met één vegetariër en drie flexitariërs in huis”.

Stuur verhaal door