Iris van Uden

“Het gaat erom dat we stappen kunnen zetten, zelfs als het financieel voor mensen niet altijd haalbaar is.”

Iris’ toewijding aan het bevorderen van duurzaamheid binnen de sociale huursector heeft niet alleen haar werk beïnvloed, maar heeft ook een impact op haar eigen leven.

"Voor Iris is het erg mooi om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor onze bewoners binnen de sociale huursector. Het gaat erom dat we stappen kunnen zetten, zelfs als het financieel voor hen niet altijd haalbaar is. Duurzaamheid en de wereldwijde doelstellingen kunnen we alleen bereiken door alle doelgroepen mee te nemen."

Haar passie voor het betrekken van bewoners bij duurzaamheid is zichtbaar in haar dagelijkse werk. "Het is prachtig om daar persoonlijk aan bij te mogen dragen en een waardering te voelen voor het werk dat je doet. We inspireren bewoners om ook een duurzaam hart te ontwikkelen, en hun trots op de verbeteringen in hun woningen na een renovatie is zo gaaf!"

Haar motivatie komt niet voort uit één specifiek moment, maar eerder uit de voortdurende veranderingen in het klimaat. "We kunnen niet meer terug. Ik voel me verantwoordelijk om vooruit te gaan, om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst."

Iris is ook actief bezig met duurzaamheid in haar eigen omgeving. Als bewoner van een prachtig, duurzaam monument - een klooster met een VVE (Vereniging van Eigenaren). "Als lid van het VVE-bestuur blijf ik me inzetten voor duurzaamheid, ondanks de obstakels. Het is een uitdagend proces, maar we blijven investeren om vooruitgang te boeken."

Iris van Uden
Projectcoördinator

Stuur verhaal door