Bart Deetman

“Onder water wordt je je nog meer bewust van de noodzaak om deze planeet te willen redden”

De uitdagingen van duurzaamheid worden steeds urgenter en Barts’ toewijding aan het milieu en duurzaamheid kenmerkt zich door zowel door pessimisme als optimisme. "Op slechte dagen denk ik dat de mensheid zichzelf wel zal uitroeien. Maar op goede dagen geloof ik dat ik, hoe klein mijn bijdrage ook is, het verschil kan maken. Of het nu gaat om het verduurzamen van wijken of het maken van soep van de laatste restjes groenten." Bij Hazenberg wil Bart impact maken op de gebouwde omgeving door niet alleen met het hele team hard te werken voor duurzame en gezonde woningen, ook wil hij voorkomen dat we onze aarde nog verder uitputten door (zoveel mogelijk) gebruik te maken van hernieuwbare grondstoffen.

Zijn ervaringen als duiker, surfer en liefhebber van watersporten maken dat hij zich wil inzetten voor verduurzaming. "Ik kom veel afval tegen in de natuur; van sigarettenpeuken die schildpadden opeten tot hele autowrakken die achteloos worden gedumpt. Deze confrontaties maken mij gemotiveerd om actief bij te dragen aan het behoud van onze planeet.” 

In zijn woonwijk is Bart betrokken bij een Herenboerderij, waar hij meewerkt op de coöperatieve boerderij. Daarnaast is hij bezig om zijn huis te verduurzamen, onderhoudt hij een eigen moestuin en kiest hij ervoor om kleding te repareren in plaats van nieuwe kleding te kopen. 

Stuur verhaal door