Woningen Dongen klaar voor de toekomst!

20 mei 2021

In Gemeente Dongen staan weer 37 prachtig gerenoveerde NOMwoningen klaar voor de toekomst! De woningen hebben een volledig nieuwe, goed geïsoleerde schil gekregen, inclusief nieuwe kozijnen. Het dak is volledig voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zijn de gevels mooi afgewerkt met (door de hand aangebrachte) steenstrips. De woningen zijn voorzien van de nieuwste installaties; zoals bijvoorbeeld de I-cem warmtepomp module van FACTORY ZERO.

Oog voor de bewoners

De renovatiewerkzaamheden vonden plaats in bewoonde staat. Met veel zorg voor de bewoners en aandacht voor de veiligheid hebben we onze werkzaamheden in goed overleg uitgevoerd. Juist in deze tijd is het nóg belangrijker dat je met elkaar in gesprek blijft over de voortgang en de mogelijkheden om met 1,5 meter afstand te renoveren. Ons team is zich bewust van de impact die een renovatie met zich meebrengt voor bewoners. Zij zijn gewend om hun werkzaamheden, waar mogelijk, aan te passen aan de wensen van de bewoners. Is een bewoner thuis aan het werk en heeft hij een belangrijke call? Dan stellen we werkzaamheden met geluidsoverlast even uit. Daardoor ontstaat er wederzijds begrip en snappen bewoners het ook als we wél een keer voor geluidsoverlast zorgen. Uiteindelijk is iedereen gebaat bij een snelle voortgang, met als eindresultaat een duurzame woning met een fijn leefklimaat. 

Dierenvrienden

Ook aan de flora & fauna is gedacht: in alle gevels zijn nestkasten voor de huismus, gierzwaluw en vleermuis verwerkt. Daarnaast hebben we nog 4 grootverblijven voor de vleermuis en 4 kraamverblijven gerealiseerd. 

Verduurzaming renovatie Hazenberg

Samen voor een duurzame toekomst

Dit project is tot stand gekomen uit de langdurige samenwerking met de opdrachtgever Casade. We kijken met veel plezier uit naar de woningen die we de komende tijd nog gaan verduurzamen!

Lees meer over de samenwerking met Casade

Scenariovorming bij verduurzaming bestaande woningen