Bouwen en wonen in 2020?

Wonen en Bouwen. Hoe gaat dat in 2020?

07 okt 2016

Vandaag is de film "wonen en bouwen in 2020" van Marjet Rutten in première gegaan. Deze film is tot stand gekomen in samenwerking met het TBI Woonlab (een  initiatief van de TBI bedrijven Hazenberg, ERA Contour en Koopmans Bouwgroep,)  en Itannex, VORM, Klimaatgarant, Blauwhoed en Topcon. De film laat zien hoe het (ver)bouwen van een woning over een paar jaar gaat en welke rol bewoners hier zelf in hebben.

“Er zijn al allerlei innovatieve technieken beschikbaar, we moeten ze alleen nog gaan gebruiken”, aldus Marjet Rutten. “We weten allemaal dat alles om ons heen steeds verandert. Maar hoe ziet de toekomst rondom wonen en bouwen, er concreet uit? Dat is lastig voor te stellen, je moet het zien en voelen. Zo ontstond het idee om de film te maken.”

Inspireren tot innovatie

Marjet Rutten is spreker, columnist en auteur van diverse boeken over de toekomst van de bouw-, installatie- en vastgoedsector, waaronder ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’. Met deze film wil zij met de partners projectontwikkelaars en bouwers inspireren om in actie te komen en aan de slag te gaan met innovatie. “Achterover zitten en maar zien of het werkelijkheid wordt, dat is niet de oplossing. Hoe de toekomst eruit ziet, hebben we zelf in de hand. Daar kan ieder van ons op zijn eigen manier een bijdrage aan leveren. Hoe klein ook. Want heel veel kleine bewegingen zorgen uiteindelijk voor de grote beweging.”