Nieuws

07 jun 2023

Achter de Schermen bij Rock in Etten-Leur

Praktijkervaringen, valkuilen, successen en leermomenten delen. Het doel van Achter de Schermen bij Hazenberg. Deze eerste editie waren we te gast bij Rock oin Etten-Leur.

04 mei 2023

Jong-TBI op duurzame inspiratiereis naar Antwerpen

Vorige week was het zover! “Na de succesvolle studiereis in 2019 naar Hamburg konden we na Corona weer op pad. Met 25 enthousiaste TBI collega’s vertrokken we met de trein naar Antwerpen. Want duurzaamheid zit bij TBI en collega’s in ons groen- paarse hart”, aldus Iris van Uden, projectcoördinator Hazenberg | SmartPack.

25 apr 2023

Meest duurzame houten gebouw van Amsterdam geopend

Juf Nienke, het nieuwe entreegebouw van Centrumeiland in Amsterdam, is in april 2023 officieel geopend door wethouder Reinier van Dantzig. Het gebouw met 61 volledig houten huurwoningen Juf Nienke is ontworpen door RAU en SeARCH voor Dokvast. Gebouwd door Hazenberg in partnership met Barli.

28 feb 2023

Een groene wijk waar jong en oud elkaar ontmoeten

In het hart van de Josephwijk in Roosendaal bouwen we samen met Alwel en de gemeente Roosendaal aan een duurzame buurt met een eigen identiteit. Uiteindelijk worden 229 woningen gesloopt en komen 200 nieuwe woningen terug. Zo verandert deze volksbuurt in een eigentijdse wijk met veel aandacht en ruimte voor groen.

09 feb 2023

5 woningen in 1 dag gasloos: het succes van de Hazenberg SKID

Een jaar geleden was het zover. Samen met Casade hadden we alle voorbereidingen getroffen. Toen kwam de vraag: kunnen wij in 1 dag 5 woningen gasloos maken? Ja dus. Want samen met wooncorporatie Casade maakten we het voor het eerst waar bij het project Andromeda in Loon op Zand. Nu, een jaar na dato, zijn we samen ook weer langsgegaan bij de bewoners om hun ervaringen te horen.

20 jan 2023

We maakten het waar: 45 zorgappartementen over 5 verdiepingen, in bewoonde staat naar gasloos!

Als ‘team Hazenberg | SmartPack’ zijn wij er om organisaties te helpen hun duurzame ambities waar te maken. Zo ook bij woningcorporatie AREA. Want daar vierden de senioren van woon- en zorgcomplex Carolushof in Uden dit jaar hun Oud & Nieuw voor het eerst in volledig (aard)gasloze appartementen.

18 jan 2023

Juf Nienke in Amsterdam zet standaard voor duurzame gestapelde prefab woningen

Met een minimale impact op de omgeving en het milieu is Juf Nienke gerealiseerd op het centrumeiland IJburg. Ontworpen door RAU en SeARCH voor DOKVAST B.V. Een circulair modulair gebouw met een slimme schakeling van prefab houtskeletbouw elementen. Directeuren Roel Maas (Hazenberg) en John van der Doelen (Barli) bespraken de manier van bouwen, de synergie in de samenwerking en het eindresultaat. Bekijk het interview.

15 sep 2022

Bijzonder fijn wonen in Achttien81

Een fijn huis en een prettige omgeving zijn van groot belang voor ons woon-, werk- en levensgeluk. Daarom geven wij als ontwikkelende bouwer betekenis aan alles wat we doen.Zo ook bij ons nieuwbouwproject Achttien81. Daar kijken we verder dan alleen de woningen, maar creëren we een unieke plek waar je altíjd een vakantiegevoel hebt.

20 jul 2022

Duurzaam en bijzonder wonen in Amsterdam

De laatste houten woonmodules van Juf Nienke zijn geplaatst en daarmee is het hoogste punt bereikt. Hoogste tijd om met architecten Thomas M. Rau en Bjarne Mastenbroek een kijkje te nemen bij het nieuwe entreegebouw van Centrumeiland op IJburg - Gemeente Amsterdam.

16 jun 2022

Bij Juf Nienke de laatste houtmodule geïnstalleerd

bij Juf Nienke de laatste houtmodule geïnstalleerd in het volledig circulaire, natuurinclusieve en energiepositieve gebouw. Toekomstige huurders zijn leraren en andere mensen met sleutelberoepen in Amsterdam. De gebruikte materialen voor het gebouw zijn veelal biobased en gerecycled; ze hebben een lage milieu-impact en zijn grotendeels hernieuwbaar.