Voormalig belastingkantoor Tilburg wordt woongebouw

12 mrt 2018

Recentelijk zijn projectontwikkelaar Magis Vastgoed en Hazenberg Bouw B.V. gestart met de transformatie van het oude belastingkantoor aan de Professor Cobbenhagenlaan 9 in Tilburg. Dit gedateerde kantoorgebouw wordt getransformeerd naar een modern en aardgasvrij woongebouw met 150 appartementen.

Het oude belastingkantoor, gelegen vlakbij de Universiteit Tilburg, wordt op dit moment compleet gestript. Alle muren, die voorheen kantoorruimten vormden, worden daarbij weggehaald. Net zoals tapijten, plafonds, installaties en al het andere wat niet meer nodig is.

Strak gefaseerd

Het transformatieproject verloopt volgens een strak gefaseerde uitvoering. Per verdieping worden, direct na afronding van de sloop- en stripfase, de eerste indelingen van de wooneenheden gemaakt. Zo wordt efficiënt naar de nieuwe situatie toegewerkt: 150 appartementen voor studenten en jong werkenden.

Duurzaam

Dankzij deze ‘ombouw’ van kantoor naar wooneenheden worden de constructief goede delen duurzaam hergebruikt. Om die duurzaamheid nog verder vorm te geven, worden de nieuwe woningen volledig aardgasvrij opgeleverd. Ook aan de buitenzijde wordt een duurzaamheidsslag gemaakt. Er komt een heel nieuwe buitengevel, met een moderne steen, verbeterde isolatie en nieuwe kozijnen. Hierdoor krijgen alle woningen het gewenste energie A-label.

Informatie

In overleg met de universiteit worden de eerste appartementen medio augustus opgeleverd, net voor de start van het nieuwe collegejaar. De laatste oplevering staat gepland voor oktober 2018. Voor informatie over de bouw, oplevering en toewijzing van de woningen kunnen geïnteresseerden terecht bij beheer@magisvastgoed.nl