Vandaag is de 'Dag van de Duurzaamheid'

08 okt 2021

Duurzaamheid volgens Hazenberg: bouwen met waarde voor nu en later

Wij zijn Makers van Waarde. Dat betekent dat we ‘niet zomaar bouwen’. We doen dat vanuit het duurzame besef dat wát we maken, ertoe moet doen. Onze werken moeten iets bijdragen aan de wereld om ons heen. Aan het fijne wonen, het goede leven en het prettig werken. En de planeet zo min mogelijk schaden.  Zo ontwikkelen, bouwen en transformeren we waarde voor nu en later. 

Zo is élke dag een 'Dag van de Duurzaamheid' voor ons als Makers van Waarde.

Bijvoorbeeld in Loon op Zand, waar we de challenge zijn aangegaan om in één dag maar liefst 5 (!) huizen in bewoonde staat naar gasloos te brengen. En dat is gelukt: ’s ochtends de bestaande ketel eruit en onze HogeTemperatuur Skid erin, ’s avond een verwarmd huis met de piepers op de inductieplaat. Iedereen dacht dat het niet zou kunnen. Maar onze Makers van Waarde van ons verduurzamingsteam SmartPack maakten het waar! Bekijk de Skid-challenge vlog van projectcoördinator Iris.

Skid-challenge vlog van projectcoördinator Iris

Skid-challenge vlog van projectcoördinator Iris

Om in projecten zo duurzaam mogelijk te kunnen werken, nemen we duurzaamheid al als integraal onderdeel mee in onze tenders. Gelukkig is onze tendermanager Mark Verhagen dé herkenner van duurzame kansen in uitvragen. En hij schroomt niet om die kansen voor te leggen aan de potentiële opdrachtgever en ze waar nodig samen verder uit te diepen. Zo werken we overigens altíjd het liefst naar het beste resultaat toe: samen. Er eens met Mark over sparren?  Bel 073 - 658 05 80.

Ook een vast onderdeel in onze tenders en projecten, is de aandacht voor ‘alles wat leeft en groeit’. Zo hebben we al veel nestkasten geïntegreerd in onze nieuwbouw- en renovatieprojecten, zoals werkvoorbereider Estella hier laat zien. We staan zélfs op het punt een heel vleermuizenhotel te bouwen op de bovenste verdieping van nieuwbouwproject Juf Nienke in Amsterdam! Onze Duurzaamheidsambassadeur Arjan van der Pol vertelt graag meer over onze aanpak rondom Flora & Fauna.

‘Verduurzaming bereikbaar maken’. Onder dat mom helpen de mannen en vrouwen van ons Team SmartPack diverse woningcorporaties met de grote transitieopgave. En hun belofte gaat veel verder dan zonnepanelen leggen, huizen isoleren en het de juiste installaties kiezen. Ieder renovatieproject opnieuw gaat het om het leren kennen van wensen, zorgen, vragen, woningvoorraad, financiële kaders, processen, wijken en vooral bewoners!

Met niet geringe trots laten wij u weten dat het mede door ons ontwikkelde houtbouwconcept HOUTbaar genomineerd is voor de Cobouw Awards 2021! Een mooie opsteker voor ons TBI WOONlab en het HOUTbaar HUIS, dat is ontwikkeld vanuit de duurzame overtuiging: houtbouw moet haalbaar, betaalbaar, schaalbaar én mooi kunnen zijn! En zeg nou zelf: goed gelukt toch? Vind jij ook dat we met deze innovatie de award verdienen? Stem dan eenvoudig vóór 22 oktober op HOUTbaar HUIS.  Bedankt!

Bij een Maker van Duurzame Waarde horen uiteraard geen fossiele brandstoffen meer. Vandaar ook dat ons wagenpark steeds meer fossiel-vrije kilometers maakt.

Nóg meer weten?

Vredeoord in Eindhoven

Want ja, we hebben het nog niet eens gehad over onze kijk op het ontwikkelen van duurzame, ecologische wijken, zoals Vredeoord in Eindhoven  Of over onze studies naar biobased bouwen, onze verregaande afspraken met leveranciers over het maximaal terugdringen van verpakkingsmaterialen of…  Nou ja, bel gewoon maar eens met onze directeur Ingeborg Verheijen als je er meer over wilt weten. Zij heeft er een hoop over te vertellen: Tel. 073 - 658 05 80.