Trots op project Koningshof in Zwijndrecht

11 sep 2018

Woningcorporatie Woonkracht10 wil graag 75 appartementen bouwen aan het Koningsplein in Zwijndrecht.

Het gaat om duurzame sociale huurwoningen die qua betaalbaarheid en functionaliteit aantrekkelijk zijn voor de groeiende groep senioren in Zwijndrecht. Met deze ontwikkeling wil Woonkracht10 de doorstroming van woningzoekenden op de lokale woningmarkt bevorderen. De nieuwe woningen moeten begin 2020 klaar zijn.

De woningen voldoen aan de meest actuele energienormen. Zo zijn ze gasloos en wordt het wooncomplex voorzien van maar liefst 450 zonnepanelen die alle appartementen van energie voorzien.
Het Koningsplein in Zwijndrecht is een belangrijk stedenbouwkundig punt in het centrum, waar voorheen de Koningskerk stond. Daarom krijgt het nieuwe wooncomplex een passende architectuur die een positieve uitstraling en impuls aan de hele omgeving geeft.

 

John van der Doelen: "We zijn trots op de prettige samenwerking met Woonkracht 10 en op dit bijzondere project. We vinden het belangrijk om energiezuinige en duurzame woningen te realiseren, die toch betaalbaar zijn. Daar is dit project (met gasloze appartementen en zonnepanelen) een mooi voorbeeld van."