Start renovatie 68 woningen naar nul-op-de-meter

28 mrt 2017

Donderdag 15 maart jl. gaf wethouder Van der Meij, gemeente Westvoorne, het startsein voor de nul-op-de-meter renovatie van 68 huurwoningen in Oostvoorne. Directeur Van der Doelen van Hazenberg Bouw en de wethouder ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De renovatie start in juni van dit jaar met een pilot van vijf sociale huurwoningen uit de jaren ‘60.

Nul-op-de-meter

De komende jaren investeert de gemeente Westvoorne in de nul-op-de-meter renovatie van totaal 68 woningen in Oostvoorne. Deze huurhuizen van het Woonbedrijf Westvoorne worden hiermee energieneutraal gemaakt. Dit is het eerste project in Zuid-Holland waar sociale huurwoningen op deze manier worden gerenoveerd.

De bewoners zijn erg enthousiast. Dit heeft er ook voor gezorgd dat we zo snel kunnen starten

Wethouder Van der Meij

Onderdeel van het collegeprogramma van de gemeente Westvoorne is het verduurzamen van het woningbezit van het woonbedrijf. Het nul-op-de-meter renoveren van woningen is de meest vergaande vorm van het verduurzamen van een woning en de woonlasten van de bewoners gaan niet omhoog. Het bedrag dat voorheen werd betaald aan de energierekening wordt door het woonbedrijf gebruikt voor de renovatie. Dit betekent dat bewoners voortaan het bedrag van hun energiekosten aan het woonbedrijf betalen in plaats van aan de energieleverancier.