SmartPack verzorgt gastcollege Avans Hogeschool

01 apr 2019

BLOG Iris en Joost 

‘Verduurzaming bereikbaar maken’ is de slogan van SmartPack. En dat doen we samen. Oók samen met de toekomstige generatie bouwkundige professionals. In dit kader hebben wij (Joost en Iris) een gastcollege gegeven op de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch.

Het zit in ons DNA om te kijken naar de volgende generatie. We nemen onze verantwoordelijkheid richting het milieu en onze leefomgeving (verduurzaming woningvoorraad) en we doen ons best om bewustwording te creëren. Wij zien onszelf als zodanig graag als ambassadeurs van de duurzaamheid en verspreiden onze passie en enthousiasme het liefst naar een groot publiek.  

Toekomstige collega’s

Hiertoe rekenen we ook zeker studenten, als potentieel nieuwe collega’s. Young professionals, die samen met ons de verduurzaming op de eerste plek willen zetten. Vandaar dat we graag meewerken aan initiatieven van onderwijsinstellingen (zoals de Avans Hogeschool) om de verduurzaming in het onderwijsprogramma te betrekken.

Inspiratie en interactie

Naast het profileren van ons bedrijf als aantrekkelijke werkgever, hebben we de derdejaars bouwkundestudenten kunnen inspireren en helpen met hun module ‘de energietransitie in de praktijk’. We deden dit onder meer met een inspirerende lezing waar interactie voorop stond. Zo kregen de studenten een beter inzicht in de actuele markt, wat voor hen een nieuw licht wierp op lastige of vage kaders binnen de opdracht. Zo stonden we bijvoorbeeld stil bij de vraag: Hoe werkt de energietransitie in de praktijk, voor ons ‘bouwer’?

Vertrouwen

Goed en inspirerend om te zien dat ook deze derdejaars studenten zich betrokken voelen bij de gehele verduurzaming. Kijkend naar hun kennis en enthousiasme (met hier en daar een kritische noot) hebben wij vertrouwen in de duurzame young professionals van de toekomst.

Interesse in een gastcollege? Neem contact met ons op.