Realisatie 61 woningen 'Juf Nienke' gestart

08 apr 2021

Met trots kunnen we vertellen dat we afgelopen week zijn gestart met de realisatie van het plan ‘Juf Nienke’ in Amsterdam. Vol enthousiasme gaan we in opdracht van Dokvast aan de slag om ‘Juf Nienke’ als herkenbare entree van Centrumeiland IJburg te realiseren.

Het project op Centrumeiland IJburg biedt een uitgebalanceerde mix van 61 duurzame woningen én een van de meest duurzame, circulaire en modulaire woongebouwen van Nederland. De helft van deze woningen wordt is toegewezen aan middenhuur voor leraren, zorgverleners en andere maatschappelijke dienstverleners. Over de gehele begane grond aan de zuid- en westzijde wordt een transparante plint met hoge plafonds aangebracht voor commerciële activiteiten, gedeelde werkplekken, huiswerkbegeleiding en workshops. Boven de plint komen de gevarieerde modulaire woningen: van een compacte studio tot een ruime gezinswoning. Hazenberg is afgelopen week gestart met de realisatie van de bouwwerkzaamheden.

Hazenberg | Makers van Waarde

Hazenberg is bij deze samenwerking verantwoordelijk voor de gehele coördinatie van het project en draagt zorg voor de realisatie van de fundering, souterrain met parkeren én plint. Deze zal worden uitgevoerd in beton met gerecycled granulaat. Op deze ‘plint’ worden door Barli geprefabriceerde CLT/HS modules geplaatst, opgebouwd uit hout (hergebruikte en gerecycled). De gehele (gevel) afwerking wordt ook uitgevoerd door Hazenberg. Het gebouw wordt energieneutraal.

Wilt u meer weten over het project?

Lees meer