Nieuwbouw bij Van ’t Hoffstraat: een Kroon voor de wijk

01 jul 2021

Samen met LEVS architecten hebben we het winnende plan voor nieuwbouw bij Van ’t Hoffstraat in Ettenleur: ‘Kroon’.

De verschillende daken uit de directe omgeving gaven inspiratie

“De naam Kroon is te danken aan de vorm van de daklijn”, vertelt Anton van Eekelen, projectleider bij Alwel. “De nieuwbouw krijgt een kroonvormig dak. Dit idee komt van de diversiteit aan daken in de omliggende straten. Kroon bestaat uit twee woongebouwen met in totaal 70 huurappartementen. Eén ten oosten en één westen van Van ’t Hoffstraat. Parkeren kan straks achter de woongebouwen.”

Plantontwikkelaar Bert Evers: “Ik ben trots op het winnende plan 'Kroon'. In een interview met Bert praten we over de vertrekpunten voor het ontwerp, de bijzondere architectuur en groene omgeving met ontmoetingsplekken.

Lees het hier
Nieuwbouw woningbouw hazenberg Vught

Eerder project: The Rock

Ervaring

We zijn blij met de terugkerende samenwerking met LEVS architecten en woningcorporatie Alwel. Met veel plezier en enthousiasme hebben we eerder gewerkt aan de woongebouwen aan de Juvenaatlaan en momenteel realiseren we woongebouw Rock. Plantontwikkelaar Bert Evers: “Ik ben trots op het plan. LEVS weet - binnen de kaders van de uitvraag - een project zo mooi en bijzonder mogelijk te ontwerpen. Dat geeft ons de drive om het ontwerp realiseerbaar te maken.Door eerdere samenwerkingen kennen we elkaars belangen, expertise en visie. Daardoor versterken we elkaar en staan hier straks twee prachtige woongebouwen waar mensen fijn wonen en leven.”

Eind dit jaar start de bouw

Het duurt nog even voordat de bouw begint. We verwachten begin december te starten met de bouw. Meer informatie over dit project? Bekijk: alwel.nl/van-t-hoffstraat