JA! NIEUWBOUW KOPEN IN VREDEOORD

19 apr 2019

In de nieuwe en nu al spraakmakende nieuwe wijk Vredeoord, komen maar liefst 62 ruime, grondgebonden en duurzame koopwoningen in de verkoop. Letterlijk en figuurlijk een buitenkans. Want middenin het groen, op 5 minuten fietsen van hotspot Strijp-S en 10 minuten fietsen van het centrum van Eindhoven, blijkt Vredeoord nu al een gewilde buurt.

Vredeoord in Eindhoven wordt de duurzame, groene, ruim opgezette nieuwe buurt aan de Boschdijk, aan de voet van wat voorheen het Philips hoofdkantoor was. Een buurt voor huurders, mensen die zelf bouwen én kopers van duurzame nieuwbouwwoningen.

Anders dan andere buurten

Jos Goijaerts, directeur-bestuurder van woningcorporatie Sint Trudo: “Vredeoord is bewust ontworpen om mensen duurzaam samen te laten leven. Daar is letterlijk ruimte voor gemaakt en de bewoners kunnen daar zelf invulling aan geven. Zo zal er een bijzondere ‘buurt’ ontstaan waar mensen elkaar kennen, waar kinderen vrij en veilig kunnen spelen, waar duurzaamheid geen loze kreet is en waar ruimte is voor elkaar en jezelf.”

Vredeoord is anders dan anders. Het is een buurt waar je echt voor kíest. Kinderen, wandelaars en fietsers hebben er alle ruimte. Er is veel speelruimte en de auto komt er op een tweede plan. Het is bovendien een wijk die energie levert. Waar je in de stad woont met het gevoel van buiten. Waar lokaal hout in de woningen verwerkt wordt. Kortom een buurt waar je met je gezin een eerste, of nieuwe stap kunt zetten.

Zelf en samen

Nieuw is ook dat de toekomstige bewoners in Vredeoord veel zelf en samen mogen en kunnen regelen. Beheer van openbaar groen, deelname aan een energiecoöperatie en gezamenlijke kinderopvang bijvoorbeeld. Bij het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden worden de bewoners actief ondersteund.

"Samen met Sint Trudo ontwikkelen wij Vredeoord tot een unieke buurt waar alles draait om de thema’s kind vriendelijkheid en ecologie. Een goede keuze, zo blijkt uit de vele positieve reacties. Eindhoven was duidelijk toe aan een unieke wijk als deze."

John van der Doelen, Directeur Hazenberg Bouw

Menging van koop en huur

Het initiatief voor de plannen voor Vredeoord kwam van woningcorporatie Sint Trudo. De ontwikkeling en de realisatie ervan, is in handen van Hazenberg Bouw. De wijk zal uiteindelijk bestaan uit ongeveer 300 woningen, waarvan 62 grondgebonden koopwoningen voor gezinnen. 

Daarnaast zijn er kopers die met collectieve zelfbouw van start gaan (collectief particulier opdrachtgeverschap). Begin 2020 zijn de eerste woningen volgens planning gereed.