Inloopavond in Haaren succesvol verlopen

15 apr 2015

Op 14 april vond vanaf 17:00 een inloopavond plaats voor omwonenden en belangstellenden voor het project 'Boerenbondterrein Haaren'. Bouwbedrijf Hazenberg was samen met Woonstichting Sint Joseph en Houtman+Sander Landschapsarchitectuur aanwezig voor het presenteren van het plan, toelichten van de bouwplanning en het beantwoorden van vragen.

Veel interesse

De avond is druk bezocht. Er was vanuit de omwonenden veel interesse in het plan en daarbij behorende bouwwerkzaamheden. Het wordt door de omgeving positief ervaren dat de woningen middels het BeterBASIShuis- concept worden gerealiseerd. Hierdoor kunnen de woningen snel en efficiƫnt worden gebouwd en is de bouwtijd op locatie relatief kort. Hiermee is tevens de overlast voor omwonenden beperkt.

Toelichting van het plan

Het plan bestaat uit 18 rijwoningen die ruimte bieden voor starters en gezinnen om prettig te kunnen wonen in de sociale huur sector. Het ontwerp van de woningen is een hedendaagse interpretatie van de traditionele jaren 30 stijl. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door oranje/rood gevelmetselwerk met betimmerde goten en overstekken.