Hazenberg tekent voor transformatie van 60 studentenstudio’s aan Gasthuisring Tilburg

24 apr 2019

Na ondertekening van de overeenkomst met Magis Vastgoed uit Eindhoven kan Hazenberg direct beginnen met de transformatie van het pand aan de Gasthuisring 14. Bij oplevering is Tilburg 60 comfortabele en uiteraard gasloze eenkamerappartementen voor studenten rijker.

Gasthuisring 14 is een pand met een opvallende geschiedenis. In 1955 werd het gebouwd naar een ontwerp van architect Van Buijtenen, als gebedshuis met de naam ‘Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand’. Nog geen 20 jaar later werden de religieuze deuren echter alweer gesloten en ging het gebouw de boeken in als ‘kerk met de kortste leeftijd van Tilburg’. In 1980 werd het pand omgebouwd tot kantoor; zonder toren en met een zijbeuk minder, waarna het nu dus begint aan een heel nieuw hoofdstuk als huisvesting voor studenten.

Cobbencampus Tilburg

Hoog wooncomfort

Recentelijk heeft Hazenberg een zeer vergelijkbaar project gerealiseerd: de Cobbencampus aan de Cobbenhagenlaan in Tilburg. Eveneens voor Magis Vastgoed. John van der Doelen, commercieel directeur van Hazenberg: “Wij hebben daar in minder dan een jaar het voormalige belastingkantoor getransformeerd naar 150 studio’s, ook voor studenten. Deze 60 nieuwe eenheden zijn daarmee te vergelijken. Ook hier gaan we voor gasloos, energielabel-A en een hoog wooncomfort.”

Nieuwe verdieping

Aan de binnenzijde is alles al gestript, dus het project is startklaar. John: “De grootste constructieve aanpassing aan de binnenzijde is, dat we in de zijbeuk een volledig nieuwe, tweede verdieping in staal gaan optrekken. Aan de buitenzijde gaat de meeste aandacht uit naar na-isolatie van de gevel. Zowel interieur als exterieur behouden we daarbij een aantal fraaie, originele elementen zoals de achtermuur van het altaar en het siermetselwerk aan de zijgevel.”

Het project start half mei en wordt naar verwachting medio 2020 opgeleverd.