Hazenberg realiseert 250 gasloze woningen voor TRUDO in plan Vredeoord

21 sep 2018

Hazenberg Bouw en Sint Trudo tekenen overeenkomst op en over Vredeoord, Eindhoven.

Op Vredeoord, het terrein aan de Boschdijk dat de meeste mensen kennen als het voormalige Philips hoofdkantoor, ontwikkelt Sint Trudo een bijzondere buurt met zo’n 300 woningen. Woningen die uiteraard nog gebouwd moeten gaan worden. Voor een deel betreft dit zelfbouw. De andere ongeveer 250 woningen gaat Hazenberg Bouw uit Vught realiseren. De overeenkomst waarin dit werd bezegeld is woensdag 19 september getekend door Jos Goijaerts, directeur van Trudo en John van der Doelen op Vredeoord zelf.

Vredeoord wordt een ruim opgezette, groene en autoluwe wijk waar alle ruimte komt voor kinderen om te spelen en te ontdekken. Daarnaast stimuleert Sint Trudo initiatieven van toekomstige wijkbewoners op het gebied van duurzaamheid, groenbeheer, kinderopvang en met name energie. Vredeoord wordt uiteraard gasloos en op alle daken komen volledige zonnepanelen die op een buurtbatterij worden aangesloten. Vredeoord is daarmee zelfvoorzienend.

Trots dat wij voor TRUDO deze duurzame, gasloze wijk op een unieke locatie gaan realiseren!

John van der Doelen

Beide directeuren zijn enthousiast over zowel de stedenbouwkundige opzet van Bureau Lubbers als wel de gedachte achter het plan. Alle woningen zijn voorjaar 2021 zijn opgeleverd. Dankzij de snelle, innovatie manier van bouwen is het haalbaar dat de woningen dan worden opgevelerd. De woningen worden in prefabonderdelen in de fabriek gerealiseerd en op locatie gemonteerd. De verkoop van de 50 kavels start dit najaar. Er zijn zowel kavels beschikbaar voor individuele zelfbouw als voor collectieve zelfbouw. 

Op de website ja-vredenoord.nl komt binnenkort alle informatie beschikbaar.

Website ja-vredenoord.nl