Eerste sloophandeling voormalig kantoor Woonstichting Sint Joseph verricht

29 apr 2015

Het voormalig kantoorpand van Woonstichting St. Joseph in Boxtel wordt getransformeerd naar zorgwoningen volgens de zorgformule Herbergier. Vandaag is door de langstwerkende medewerkster van Woonstichting Sint Joseph de eerste sloophandeling verricht. Een officieel afscheid voor alle medewerkers van St. Joseph en het begin van een bijzondere bouw voor Hazenberg!

Bouwwerkzaamheden

In het kantoorpand worden tijdens een flinke verbouwing zestien kamers gerealiseerd en er komt plek voor een gezamenlijke huiskamer, een keuken en wasvoorzieningen. Daarnaast wordt voor het beheerdersechtpaar de bovenste etage zo ingericht dat zij hier kunnen wonen. Naar verwachting zal de oplevering van het zorgcomplex in het voorjaar van 2016 plaatsvinden.

Zorgconcept Herbergier

Samen met een team zorgverleners gaat een beheerdersechtpaar, dat ook in het gebouw gaat wonen, zeven dagen per week, 24 uur per dag verzorging en begeleiding bieden aan mensen met geheugenproblemen. Herbergier is de naam van een van de zorgformulers van De Drie Notenbomen, die in Nederland ook de zogeheten Thomashuizen heeft ontwikkeld. De missie van de initiatiefnemers is zorg beter, leuker en goedkoper maken.