Dodelijk ongeval op Vredeoord in Eindhoven

03 feb 2020

Maandag 3 februari - Vandaag zijn wij enorm geschrokken van het bericht dat er op ons nieuwbouwproject Vredeoord een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden. Het betreft een medewerker van een isolatiebedrijf dat in onderaanneming werkzaamheden voor ons verricht.

Toedracht

Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. Wat wel al duidelijk is, is dat bij werkzaamheden een betonelement is losgeraakt en neergekomen op de medewerker. Twee andere medewerkers konden zich op tijd in veiligheid brengen. Er zijn een traumahelikopter en diverse ambulances ter plaatse gekomen, maar reanimatie mocht helaas niet meer baten. Direct na het ongeval zijn zowel de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) als wijzelf een onderzoek gestart naar de toedracht van dit ongeval.                                            

Slachtofferbegeleiding

Directie en medewerkers van Hazenberg leven intens mee met de nabestaanden, de onderaannemer in kwestie en alle medewerkers die getuigen waren van het ongeluk. Voor hen is professionele slachtofferhulp beschikbaar. Morgen en in de dagen erna zullen wij alle betrokken medewerkers persoonlijk begeleiden.