Santrijn Oosterhout

Binnenstedelijke revitalisering

13 nov 2016

Naast het nieuwe theater De Bussel in Oosterhout ontwikkelde en realiseerde Hazenberg Bouw samen met Mobilis en Blauwhoed het plan Santrijn. Het plan omvat 53 woningen, 21 appartementen en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage voor 275 auto’s.

Santrijn is onderdeel van de revitalisering van het Santrijngebied in het centrum van Oosterhout. Een aantal beeldbepalende culturele gebouwen in het gebied wordt gerenoveerd en/of uitgebreid en de openbare ruimte krijgt een kwaliteitsimpuls. Zo ontstaat een prettig, nieuw, gebied met aantrekkelijke voorzieningen. Santrijn ligt aan één van de uitlopers van het centrum, de Torenstraat. Een goede aansluiting bij de bestaande binnenstedelijke omgeving is dus ook één van de uitgangspunten van het project.

Parkeren en wonen

Het complex Santrijn oogt ruim, open en rustig. Geparkeerde auto’s verdwijnen grotendeels onder de grond. Voor bewoners van het complex ligt er bovenop de parkeergarage een afgesloten privé-parkeerhof met eigen toegang. De woningen zijn verschillend in uiterlijk en formaat; er zijn appartementen, stadswoningen en beneden- en bovenwoningen. Toch vormt het één geheel doordat de gebruikte materialen op elkaar zijn afgestemd en doordat de woningen losjes zijn gegroepeerd.

Betaalbaar wonen in het centrum

De woningen in Santrijn verrijken het gebied. "Voor onze kopers is Santrijn een mooie kans om betaalbaar in het centrum van Oosterhout te wonen", vertelt commercieel directeur Pim Nieuwenhuyze van Blauwhoed. "Met name de appartementen waren erg snel verkocht; gelijkvloers wonen met alle voorzieningen van het centrum op loopafstand is uniek in Oosterhout. De verschillende woningen zijn gekocht door zowel (door)starters, gezinnen en oudere stellen, dus het gebied krijgt een diverse groep nieuwe bewoners".

Interdisciplinair samenwerken

Bouwcombinatie Hazenberg Mobilis ontwikkelde en realiseerde de parkeergarage. De bouwcombinatie realiseerde ook de woningen, die zijn ontwikkeld en verkocht door Blauwhoed. Het succes van Santrijn is de samenwerking van drie zeer professionele partijen die in een transparante sfeer dit project, vanuit een D&B aanbesteding, tot een succes hebben gemaakt.