Bewonersevent Céravie geslaagd

13 jul 2018

In het bijzijn van het hele projectteam van Céravie en de toekomstige bewoners werd de vlotte voortgang van de bouw feestelijk gevierd. John van der Doelen en Charles Wolters onthulden een speciale natuurstenen plaat. Deze plaat wordt straks bij de ingang van de wijk in de muur bevestigd. De bewoners maakten tijdens het speciale bewonersevent kennis met elkaar en mochten een kijkje nemen op de bouwplaats en in hun toekomstige woning.  

Céravie

Hazenberg Bouw ontwikkelt 28 stadswoningen in de levendige Maastrichtse wijk Céramique. Deze wijk is bekend om zijn voorname architectuur en fraaie openbare ruimte zoals het Charles Eyckpark en Plein 1992. Geniet van de gezellige terrassen van Café Zuid of Coffeelovers. Of de culturele hotspots van het Bonnefantenmuseum of Centre Céramique. De ontwerpen voor Céravie zijn van architect Mathieu Bruls. Hij paste de woningen mooi in tussen de bestaande bebouwing. De 28 moderne stadswoningen zijn gelegen op percelen variërend van circa 97m² tot circa 155 m² en zijn standaard voorzien van onder andere vloerverwarming, modern tegelwerk en sanitair in badkamer en toilet en zonnepanelen. Verder beschikt deze complete woning over een ruime leefruimte, 3 slaapkamers met de mogelijkheid tot het realiseren van een 4de slaapkamer en eigen parkeerplaats op het gezamenlijk binnenterrein!

Snel en efficiënt bouwen 

De bouw van de woningen gaat in een razend tempo. Dankzij het WOONlabconcept worden de woningen snel en efficiënt gerealiseerd, maar wel met een hoog kwaliteitsniveau en luxe afwerking. De woningen worden onder optimale omstandigheden in de fabriek vervaardigd en daarna op locatie gemonteerd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Het grote verschil met traditioneel bouwen is dat het proces belangrijker is dan de techniek. Bouwkundig is alles uitgedacht en uitgewerkt. Van prefab vloeren en wanden tot fabriekskozijnen.