Nieuws

28 feb 2023

Een groene wijk waar jong en oud elkaar ontmoeten

In het hart van de Josephwijk in Roosendaal bouwen we samen met Alwel en de gemeente Roosendaal aan een duurzame buurt met een eigen identiteit. Uiteindelijk worden 229 woningen gesloopt en komen 200 nieuwe woningen terug. Zo verandert deze volksbuurt in een eigentijdse wijk met veel aandacht en ruimte voor groen.

09 feb 2023

5 woningen in 1 dag gasloos: het succes van de Hazenberg SKID

Een jaar geleden was het zover. Samen met Casade hadden we alle voorbereidingen getroffen. Toen kwam de vraag: kunnen wij in 1 dag 5 woningen gasloos maken? Ja dus. Want samen met wooncorporatie Casade maakten we het voor het eerst waar bij het project Andromeda in Loon op Zand. Nu, een jaar na dato, zijn we samen ook weer langsgegaan bij de bewoners om hun ervaringen te horen.

20 jan 2023

We maakten het waar: 45 zorgappartementen over 5 verdiepingen, in bewoonde staat naar gasloos!

Als ‘team Hazenberg | SmartPack’ zijn wij er om organisaties te helpen hun duurzame ambities waar te maken. Zo ook bij woningcorporatie AREA. Want daar vierden de senioren van woon- en zorgcomplex Carolushof in Uden dit jaar hun Oud & Nieuw voor het eerst in volledig (aard)gasloze appartementen.

18 jan 2023

Juf Nienke in Amsterdam zet standaard voor duurzame gestapelde prefab woningen

Met een minimale impact op de omgeving en het milieu is Juf Nienke gerealiseerd op het centrumeiland IJburg. Ontworpen door RAU en SeARCH voor DOKVAST B.V. Een circulair modulair gebouw met een slimme schakeling van prefab houtskeletbouw elementen. Directeuren Roel Maas (Hazenberg) en John van der Doelen (Barli) bespraken de manier van bouwen, de synergie in de samenwerking en het eindresultaat. Bekijk het interview.

15 sep 2022

Bijzonder fijn wonen in Achttien81

Een fijn huis en een prettige omgeving zijn van groot belang voor ons woon-, werk- en levensgeluk. Daarom geven wij als ontwikkelende bouwer betekenis aan alles wat we doen.Zo ook bij ons nieuwbouwproject Achttien81. Daar kijken we verder dan alleen de woningen, maar creëren we een unieke plek waar je altíjd een vakantiegevoel hebt.

20 jul 2022

Duurzaam en bijzonder wonen in Amsterdam

De laatste houten woonmodules van Juf Nienke zijn geplaatst en daarmee is het hoogste punt bereikt. Hoogste tijd om met architecten Thomas M. Rau en Bjarne Mastenbroek een kijkje te nemen bij het nieuwe entreegebouw van Centrumeiland op IJburg - Gemeente Amsterdam.

16 jun 2022

Bij Juf Nienke de laatste houtmodule geïnstalleerd

bij Juf Nienke de laatste houtmodule geïnstalleerd in het volledig circulaire, natuurinclusieve en energiepositieve gebouw. Toekomstige huurders zijn leraren en andere mensen met sleutelberoepen in Amsterdam. De gebruikte materialen voor het gebouw zijn veelal biobased en gerecycled; ze hebben een lage milieu-impact en zijn grotendeels hernieuwbaar.

02 jun 2022

Nieuw directielid voor 1 dag tijdens JINC Baas van Morgen

Vandaag nam Souhail de taken over van directeur Christoffel de Rouw tijdens Jinc Baas van Morgen. Met Baas van Morgen willen Hazenberg en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd.

17 mei 2022

Bouwen met CO2arme casco's

In april was TBI WOONlab op bezoek bij TBI onderneming Voorbij Prefab B.V. Dorien Staal: “Onze fabriek draait op groen beton. We hebben heel veel inspanning gedaan om ons beton te verduurzamen. Dat heeft geleid tot een co2 reductie van 35 %."

15 apr 2022

TBI presenteert jaarverslag 2021

"TBI is goed onderweg. De financiële resultaten over het afgelopen jaar waren uitstekend.