17 feb 2021

Scenariovorming bij verduurzaming bestaande woningen

Woningcorporatie Casade en Hazenberg hebben samen met nog drie partners de enorme opgave opgepakt om de woningvoorraad van Casade richting ‘2050’ te verduurzamen. Dat klinkt wellicht als een vooral technische exercitie, maar de dynamiek van de werkelijkheid is een stuk complexer. Casade projectmanager Pepijn van Kuppeveld en Bart Deetman, planontwikkelaar bij Hazenberg | SmartPack praten erover.

02 feb 2021

Nestor met trots opgeleverd

Complex ‘Nestor’ in Nijmegen is opgeleverd aan opdrachtgever SSH&! Een prachtige plek voor studenten op de campus van het Radboudumc. In de voormalige verpleegstersflat zijn nu 156 studentenwoningen en 3 studentenkamers gerealiseerd. De woningen zijn geïsoleerd, de daken hebben zonnepanelen en de verwarming wordt op termijn gekoppeld aan een duurzame warmtebron van het Radboudumc. De karakteristieke uitstraling van het gebouw in vroege Bossche stijl is behouden gebleven.

29 jan 2021

Nieuw bestemmingsplan woningbouwproject achttien81 JAL terrein Dongen

Het terrein van de voormalige JAL-schoenenfabriek aan de Sint Josephstraat in Dongen wordt door Hazenberg herontwikkeld tot een woningbouwlocatie. Naast loft appartementen in de oude fabriekspanden, gaat het omliggende terrein met twee-onder-een-kapwoningen over in natuurgebied De Bergen. Gelegen nabij de dorpskern wordt dit een unieke plek om te wonen

15 jan 2021

Ingrijpende transformatieklus Enexis in Eindhoven

We zijn op bezoek bij het regiokantoor van Enexis in Eindhoven, waar Hazenberg in bouwteamverband de transformatie naar een trainings- en exameninstelling realiseert. We spreken er met Ad van Abeelen en John Verhagen.

29 dec 2020

Hoe is het als je woning wordt verduurzaamd? Het eerlijke verhaal

Momenteel verduurzamen we voor corporatie Casade een woonwijk in de gemeente Dongen. De eerste woningen zijn opgeleverd. Met bewoonster Ineke spreken we over haar ervaringen en bevindingen van zo’n ingrijpende renovatie.

18 dec 2020

Kerstvakantie

Voor iedereen verliep 2020 heel anders dan verwacht. Een jaar dat zich kenmerkte door het coronavirus met alle gevolgen van dien. Dat gold ook voor onze organisatie en zeker onze medewerkers. Er werd veel gevraagd van iedereen en daarom is het goed om even de deuren en poorten te sluiten. Onze medewerkers gaan twee weken genieten van hun welverdiende kerstvakantie.

17 dec 2020

Hazenberg trotse partner van JINC

Hazenberg is trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

16 nov 2020

Video making-off HOUTbaar LOFT

Yes! De eerste drie prototypes van HOUTbaar LOFT staan en wij hebben de beelden! Met veel trots delen wij de making-off van dit mooie project een samenwerking tussen de drie TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg en Koopmans.

10 okt 2020

Hazenberg staat stil bij Dag van de Duurzaamheid

Onze makers aan het woord over wat duurzaamheid voor hen betekend.

17 sep 2020

Woningen Karel de Vijfdestraat klaar voor aardgasvrije toekomst

BrabantWonen trakteert bewoners na zeer intensieve, duurzame renovatie. Op woensdag 16 september zijn bewoners van 31 woningen aan de Karel de Vijfdestraat, Karel de Stoutestraat en de Maximiliaanstraat getrakteerd door BrabantWonen en bouwbedrijven Hazenberg en Rendon. Reden hiervoor was de feestelijke oplevering van de woningen. Deze volgde na een zeer intensieve periode van groot onderhoud waarbij de woningen gasvrij zijn gemaakt of daartoe zijn voorbereid: klaar voor de toekomst.