75 jaar Makers van Waarde

Over ons

Een fijn huis en een prettige omgeving zijn van groot belang voor ons woon-, werk- en levensgeluk. Daarom geven wij als ontwikkelende bouwer betekenis aan alles wat we doen. Dat maakt ons Makers van Waarde. Al meer dan 75 jaar.

We ontwerpen, ontwikkelen, bouwen, renoveren en transformeren woningen en utiliteit. In eigen ontwikkeling en in opdracht. In midden en Zuid-Nederland. Met onze decennia lange ervaring en brede inhoudelijke kennis kunnen we iedere vraag beantwoorden. Van projectontwikkeling tot realisatie. Van gebouw tot en met de omgeving. Waar positieve duurzame impact centraal staat in alles wat we doen. 

Zo creëren we waarde. Voor de bewoners en gebruikers. Voor onze opdrachtgevers en de wereld om ons heen. Nu en in de toekomst.

Makers van Waarde

We doen dat met ons hechte team van gedreven maar nuchtere vakmensen, zowel binnen als ‘op de steiger’. Mensen die vanuit een sterk gevoel van dienstbaarheid altijd voor het allerbeste gaan. Maar die elkaar ook scherp houden: waar kan het nóg beter, slimmer, innovatiever en duurzamer voor volgende generaties? Topsport in de bouw…

Dat alles vraagt om een fijne werkomgeving. Om ontwikkelruimte en groeimogelijkheden. Voorwaarden waar Hazenberg volop in investeert. Omdat we beseffen dat onze Makers van onschatbare Waarde zijn. Voor ons als bedrijf maar zéker ook voor jou als opdrachtgever.

75 jaar Makers van Waarde dat zijn jarenlange samenwerkingen, bouw- en ontwikkelprojecten samen met partners en opdrachtgevers voor bedrijven en bewoners. HIeronder nemen we je mee terug in de tijd en blikken we vooruit in een bijzondere reeks verhalen. Waar de bouwwereld continu verandert, blijft Hazenberg zichzelf. 

Hoe het allemaal begon ...

Verhaal #1 met onze collega en ‘Hazenberg-historicus’ Nico de Bont.

1946 -  Hendrik Hazenberg start met zijn 3 zonen een bouwbedrijf. Bewust zetten ze kwaliteit, samenwerking en de klantwens voorop. Meer dan 75 jaar later bouwen we als Makers van Waarde nog steeds op dat sterke fundament. Gedreven, betrokken en inventief zetten we altijd nét die ene stap extra. Samen maken we dromen en uitdagingen waar.  

De bijzondere bouw van P.I. Vught

Verhaal #2 met voormalig directeur P.I. Vught, Paul Koehorst

1986 – Hazenberg kreeg de vraag of ze in korte tijd 100 cellen kon bouwen bij de gevangenis in Vught. Een schijnbaar onmogelijke opgave maakten we samen waar. Het was de start van een langdurige samenwerking. Nu 35 jaar later werken we nog steeds samen. Waar vertrouwen de basis is. Want keer op keer laat Hazenberg zien dat we door de juiste keuzes de beste resultaten boeken.

De basis van Hazenberg

Verhaal #3 met oud directeur Bert Baltussen

1970 - Onze opdrachtgevers waarderen keer op keer de strakke planning en proactieve communicatie in onze samenwerking. In samen kijken naar verbeteringen en slimme keuzes. En het vroegtijdig signaleren van knelpunten en samen oplossen als het nodig is.

De basis van deze typische Hazenberg manier van werken is gelegd door Bert Baltussen, oud directeur van Hazenberg. Hij paste in de jaren ’60 voor het eerst het ‘kritische pad principe’ toe. En met succes! Planningen werden beter gehaald, opdrachtgevers waren blij met tussentijdse overleggen. En budgetten werden minder overschreden, nieuw voor die tijd. Nu de basis van ons werk, toen heel bijzonder.

Jubileum nieuws